קהילת השיקום בהרדוף

הקהילה הוקמה עבור צעירים שחוו משבר נפשי, מתוך שאיפה לתת מענה למספר גדל והולך של צעירים המתמודדים עם משברים וקשיים נפשיים. כיום, מונה הקהילה כ- 60 חברים בגילאי 18-38. החברים בקהילה מתמודדים עם הפרעות פסיכיאטריות כסכיזופרניה, הפרעה סכיזואפקטיבית, הפרעה בי-פולרית, חרדות, דיכאון, פוסט טראומה מורכבת והפרעות אישיות.

כוח הריפוי של הקהילה

• השקפת עולם אנתרופוסופית

רואה באדם ישות שלמה, ועל כן דוגלת בשיקום משולב של הגוף, הנפש והרוח. אנו מאמינים שסבלו ומחלתו של אדם מהווים פתח להשתנות, צמיחה ובניה של חיים חדשים שיש בהם תקווה.

• פרקטיקה שיקומית

חיי קהילה בה משולבים כל תחומי החיים: מגורים, תעסוקה, חברה, פנאי, ואומנות. המערך השיקומי מלווה במעטפת טיפולית פרטנית, קבוצתית, פסיכיאטרית, משפחתית, ואלטרנטיבית.

• סביבה כפרית טובלת בירוק

מיקום הקהילה, הרחק מהעיר הסואנת, מאפשר לנו להציע תהליך שיקומי, במקום שקט ומוגן, בסביבה כפרית קרובה לטבע, הרחוק ממתחי החיים ומחוויות הבדידות העירוניות.

• בסיס עמוק לשינוי

הקהילה מאפשרת לכל אדם למצוא שותפים למסע חייו, מקלה על הבדידות, הבושה וההסתרה. החברויות הנרקמות בין חברי הקהילה מסייעות בהתמודדות עם הקושי ומאפשרות שיח של כוח, לצד התבוננות מפתחת את הסתכלות האדם על עצמו ועל סביבתו.

תהליך השיקום בחירם ארוך טווח ואורכו כשנתיים. התהליך ושילוב תחומי החיים במקום אחד מאפשרים לחברי הקהילה לסגל חיים עצמאיים, מלאים ומשמעותיים.

תהליך השיקום והטיפול

השיח הטיפולי והשיקומי ב’חירם’ מבוסס על שיתוף, אמון, הדדיות, כבוד והתמקדות באדם כשלם בעל כוחות, חלקים בריאים, כישרונות וכישורים לצד קשיים מצוקה וסבל.

בשלב ראשון

כל תחומי החיים נכללים בין כותלי הקהילה. הגישה ההוליסטית מאפשרת לצוות להכיר כל אחד מהחברים לעומק כך שניתן יהיה לסייע לו להכיר את עצמו ולשקם את חייו בצורה מלאה ורחבה.

בשלבים מתקדמים

יצירת קשרים עם גורמים מחוץ לקהילה כהכנה לשלב הבא של תהליך השיקום שלהם. הצוות ב’חירם’ מקיים קשרי עבודה עם אנשי שיקום הפועלים בתכניות המשך שונות, במטרה לסייע לחברים לעבור לשלב הבא של תהליך השיקום שלהם לאחר עזיבת הקהילה.

טיפול אלטרנטיבי

לצד הטיפול הפרטני אנו מציעים מערך טיפול אלטרנטיבי (בתשלום נוסף) שמטרתו לקדם ולתמוך בתהליך השיקום באמצעות כלים טיפוליים מגוונים. המערך כולל: דיקור סיני, שיאצו, תרפיה באומנות, תרפיה בתנועה, כלבנות טיפולית, רכיבה טיפולית, רפלקסולוגיה, ביבליותרפיה ועוד.

חיי היום יום

סדר היום של המשתקמים

• 7:10 – השכמה
• 8:00-13:00 – עבודה בסדנאות העבודה בחירם
• 13:15-14:00 – ארוחת צהריים משותפת
• 14:00-16:00 – מנוחת צהריים/ טיפולים פרטניים
• 16:00-18:30 – שיחות קהילה, קבוצות וחוגים
• 19:15-20:00 – ארוחת ערב משותפת
• 20:00-22:00 – פעילות חופשית

פעילות סופי שבוע

החברים מוזמנים להישאר בקהילה למהלך סוף השבוע או יכולים לבחור בכל פעילות אחרת מחוץ לקהילה, צוות במתכונת שבת מלווים את החברים במהלכו. עריכת ארוחת שבת חגיגית, פעילות חופשית הכוללת טיולי הליכה באזור, שיחה, נגינה ומשחק ויציאה משותפת לאירועי תרבות בעיר.

מה עושים בחגים ומועדים

החגים והמועדים מצוינים בקהילה ונחגגים בצוותא. לקראת כל חג מוקם צוות הכולל חברים ואנשי צוות המתכננים את האופן בו תחגוג הקהילה את החג. בימי החג יכולים החברים לבחור להישאר בקהילה או לבחור בכל פעילות אחרת מחוץ לקהילה.

טיולים

פעמיים בשנה יוצאת הקהילה לטיולים בני ארבעה ימים באזורים שונים בארץ. טיולים אלה חשובים לבניית המרקם החברתי בין החברים, ההזדמנות להיות במרחב שונה, מחוץ לאזור הנוחות, מאפשרת אינטראקציות שונות, בהן מגלים החברים ממדים חדשים בעצמם וביחסיהם עם החברים האחרים בקהילה.

פעילות פנאי, שיחות וחוגים

חלקו השני של היום הכולל פעילות פנאי, שיחות קבוצתיות ומערך חוגים כהשלמה ליום העבודה, במטרה ליצור רצף פעילות יומי. בין החוגים השונים: יוגה, ציור, תנועה, דרמה, בישול ותזונה, מרחב אומנותי חופשי בו קליעת סלים וסריגה, מוזיקה ועוד. בנוסף, במהלך השבוע מתקיימות שיחות קבוצתיות, אשר השתתפות חובה, לצד קבוצות טיפוליות קטנות הנפגשות אחת לשבוע לשיחה אינטימית, אודות הנושאים שמעסיקים את החברים כחלק מהתהליך הטיפולי שהם עוברים בקהילה.

מגורים

המגורים בסביבה אסתטית ומטופחת וכוללים חדרים נעימים בצריפי עץ או בדירות סטודיו. כל החדרים מרוהטים ומאובזרים. לבחירה חדרים לבודדים וחדרים זוגיים.

הצוות

הצוות הטיפולי מבוסס על עובדים סוציאליים בעלי תואר ראשון או שני. המפגש בין אנשי הצוות לחברי הקהילה הוא מפגש בגובה העיניים, חוצה גבולות ומבוסס על גישת ההחלמה המכבדת את עצמאותו של כל אדם ומתמקדת באדם ולא במחלה תוך שיתופו בתכנון השיקום וקבלת ההחלטות. כמו כן נכללים בצוות: מדריכים, פסיכיאטר, אם בית ומטפלת משפחתית.

עבודת הצוות, מושתתת על פתיחות, מחויבות וחברות עמוקה. המפגש הקרוב והיום-יומי עם קושי נפשי מעורר את הצוות להתבוננות על חייהם ומכוון אותם להתמודדות עם החלקים בעצמם ובחייהם המבקשים שינוי. מחברי הצוות נדרשת יכולת לרפלקציה, יכולת להכיר בחולשות ונכונות לעבור תהליכי השתנות דומים לאלה שעוברים החברים.

תהליך הקליטה בשלושה שלבים:

1. פנייה טלפונית ומילוי טופס פנייה ראשוני


2. השתתפות ביום פתוח, הכולל הסבר על הקהילה, סיור ושיחת אישית


3. שבוע התנסות בן חמישה ימים, המאפשר לחוות את חיי הקהילה, העבודה והפנאי. במהלך שבוע ההתנסות מתקיים אינטייק עם שניים מאנשי הטיפול בקהילה


בסיום שבוע ההתנסות מתקבלת החלטה הדדית לגבי ההצטרפות לקהילה. משך תהליך הקליטה אורך לעיתים מספר חודשים.