קהילת השיקום בהרדוף

הקהילה הוקמה עבור צעירים בגילאי 18-35, מתוך שאיפה לתת מענה למספר גדל והולך של צעירים המתמודדים עם משברים נפשיים ותפקודם נפגע כתוצאה מכך בכל תחומי החיים. כיום, מונה הקהילה כ- 60 חברים. 

התכנית האינטנסיבית בקהילה השיקומית אורכת כשנתיים וחצי, ועוזרת לאדם ליצור גשרים חזרה לקהילה הרחבה, על ידי יצירת קרקע להתנסויות חיים בתחום התעסוקה, הקהילה, קשרים חברתיים, חיבור לטבע ואומנות. 

התהליך מספק תמיכה מותאמת ומסלול ברור לכל אדם, תוך התמקדות בתהליך אישי וקהילתי. אדם המגיע לקהילת השיקום יעבור דרך שלושה שלבים היוצרים רצף תמיכות, כאשר רמת האינטנסיביות הולכת ופוחתת, ומידת העצמאות גוברת ככל שהאדם מתקדם בתהליך.

ליצירת קשר: טל' 04-9059215, 04-9059368
ימים א'-ה' 10:30-13:00, 14:00-15:30, מייל: hiram@hiram.org.il

כוח הריפוי של הקהילה

• פרקטיקה שיקומית

חיי קהילה בה משולבים כל תחומי החיים: מגורים, תעסוקה, חברה, פנאי, ואומנות. המערך השיקומי מלווה במעטפת טיפולית פרטנית, קבוצתית, פסיכיאטרית.

• שיקום ברוח האנתרופוסופיה

חירם הוקמה מתוך תפיסה אנתרופוסופית הרואה באדם ישות שלמה, ועל כן דוגלת בשיקום משולב של הגוף, הנפש והרוח. אנו מאמינים שסבלו ומחלתו של אדם מהווים פתח להשתנות, צמיחה ובניה של חיים חדשים שיש בהם תקווה.

• סביבה כפרית טובלת בירוק

מיקום הקהילה, הרחק מהעיר הסואנת, מאפשר לנו להציע תהליך שיקומי, במקום שקט ומוגן, בסביבה כפרית קרובה לטבע, הרחוק ממתחי החיים ומחוויות הבדידות העירוניות.

• כוחה של קהילה

הקהילה מאפשרת לכל אדם למצוא שותפים למסע חייו, מקלה על הבדידות, הבושה וההסתרה. החברויות הנרקמות בין חברי הקהילה מסייעות בהתמודדות עם הקושי.  התהליך השיקומי מסייע במציאת הכוחות תוך התבוננות של האדם בעצמו ובסביבתו.

תהליך השיקום בחירם

השלבים בתהליך השיקום מאפשרים לאדם מסלול ודרך בה הוא יכול להעריך את ההתקדמות שלו. כמו כן, דרך השלבים והמסגרת, האדם מגלה את הקשיים איתם נאלץ להתמודד ומהם הכוחות העומדים לרשותו.

השלבים בתהליך השיקום מאפשרים לאדם מסלול ודרך בה הוא יכול להעריך את ההתקדמות שלו, את הקשיים שאיתם נדרש להתמודד ואת המסגרת דרכה הוא מגלה את האינדיבידואל הייחודי שהוא.
השלבים הראשונים בקהילה השיקומית מופרדים לצעירים (18-24) ולבוגרים (24-35), השלב האחרון שמכוון ליציאה לחיים עצמאיים, נעשה בשילוב כל הגילאים.

שלבי השיקום

התהליך השיקומי כולל שלושה שלבים:
השלב הראשון הינו שלב הקליטה, בו נעשית הערכה של הקשיים איתם האדם מתמודד ושל הכוחות הקיימים בתוכו שיסייעו לו להשתלב בסדר יום מובנה בקהילה. בשלב זה ישנו ליווי קרוב של הצוות בכדי להבין עם האדם לאלו תמיכות הוא זקוק ומהן יכולותיו.

בשלב השני, הצוות בונה יחד עם המתמודד.ת מסלול שיקום אישי, תוך הצבת מטרות שיקומיות לעבודה משותפת. במהלך התקופה האחריות להחזקת סדר היום והפעילויות בתוכו עוברים בהדרגה לאחריותו.ה. בשלב זה אנו מעודדים יותר מעורבות ואקטיביות בקהילה.

השלב השלישי הוא התכווננות ליציאה החוצה. בשלב זה יש מעבר לצוות ליווי אחר בקהילה. תשומת הלב בתהליך הינה על יצירת גשר אל מגורים עצמאיים, עבודה על הרגלי חיים ואחזקת משק בית. המתמודד.ת מתנסה מחוץ לקהילה של חירם בתחומי חיים מגוונים כגון: תעסוקה, התנדבות, חוגים, לימודים ועוד. בשלב זה האדם לוקח תפקידים משמעותיים יותר בקהילה של חירם, לצד השתלבות בקהילה הרחבה.

חיי היום יום

סדר היום של המשתקמים

פעילות סופי שבוע

החברים מוזמנים להישאר בקהילה למהלך סוף השבוע או יכולים לבחור בכל פעילות אחרת מחוץ לקהילה. צוות במתכונת שבת מלווה את החברים במהלכו. עריכת ארוחת שבת חגיגית, פעילות חופשית הכוללת טיולי הליכה באזור, שיחה, נגינה ומשחק.

חגים ומועדים

החגים והמועדים מצוינים בקהילה ונחגגים בצוותא. לקראת כל חג מוקם צוות הכולל חברים ואנשי צוות, המתכננים את האופן בו תחגוג הקהילה את החג. בימי החג יכולים החברים לבחור להישאר בקהילה או בכל פעילות אחרת מחוץ לקהילה

טיולים

פעמיים בשנה יוצאת הקהילה לטיולים באזורים שונים בארץ. טיולים אלה חשובים לבניית המרקם החברתי בין החברים. ההזדמנות להיות במרחב שונה, מחוץ לאזור הנוחות, מאפשרת אינטראקציות שונות, בהן מגלים החברים ממדים חדשים בעצמם וביחסיהם עם החברים האחרים בקהילה.

פעילות פנאי, שיחות וחוגים

חלקו השני של היום הכולל פעילות פנאי, שיחות קבוצתיות צוותים ומערך חוגים כהשלמה ליום העבודה, במטרה ליצור רצף פעילות יומי. מערך החוגים משתנה משנה לשנה וכולל מגוון אומנויות ופעילויות גוף, כגון: יוגה, ציור, תנועה, דרמה, מוזיקה ועוד. בנוסף, במהלך השבוע מתקיימות שיחות קבוצתיות, אשר השתתפות בהן היא חובה, לצד קבוצות קטנות הנפגשות אחת לשבוע לשיחה אינטימית, אודות הנושאים שמעסיקים את החברים כחלק מהתהליך השיקומי אותו החברים עוברים בקהילה.

מגורים

המגורים בסביבה אסתטית ומטופחת כוללים חדרים נעימים בצריפי עץ או בדירות סטודיו. כל החדרים מרוהטים ומאובזרים. בהוסטל ישנם חדרים זוגיים וחדרים בודדים, כאשר בתחילת התהליך גרים לצד שותף.ה ובהמשך התהליך עוברים לחדר לבד.

הצוות

הצוות השיקומי מבוסס על אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש. המפגש השיקומי בין אנשי הצוות לחברי הקהילה הוא מפגש בגובה העיניים. אנו מאמינים בגישת ההחלמה . גישה המכבדת את עצמאותו של כל אדם ומתייחסת לאדם ולא רק למחלה תוך שיתופו בתהליך השיקום וקבלת ההחלטות. הצוות מורכב מאנשי טיפול ושיקום כגון עובדים סוציאלים, מדריכים, פסיכיאטר ואם בית.

עבודת הצוות, מושתתת על פתיחות, מחויבות וחברות עמוקה. המפגש הקרוב והיום-יומי עם קושי נפשי מעורר את הצוות להתבוננות על חייהם ומכוון אותם להתמודדות עם החלקים בעצמם ובחייהם המבקשים שינוי. מחברי הצוות נדרשת יכולת לרפלקציה, יכולת להכיר בחולשות ונכונות לעבור תהליכי השתנות דומים לאלה שעוברים החברים.

תהליך הקבלה:

לאחר שקראת את תכנית הקהילה השיקומית ומצאת שהמקום עשוי להתאים לך, ישנם מספר שלבים לקליטה במסגרת:

תהליך הקליטה מותנה במקום פנוי. אורך ההמתנה משתנה.

קריטריונים לקבלה: